Fabrikant van elektrische in hoogte verstelbare bureaus ...

Klimaat en duurzaamheid


Er is geen excuus om klimaatactie uit te stellen. Bij ConSet hebben we een duurzaam bedrijfsmodel gecreëerd om de impact die onze producten en medewerkers op het milieu hebben te minimaliseren. We zetten ons in voor het implementeren van gerichte strategieën om doelen te bereiken die onze ecologische voetafdruk verkleinen om een zinvolle bijdrage te leveren aan duurzaamheid en een groene transitie. Onze eerste stappen worden gezet in het documenteren en meten van onze huidige milieuprestaties. Op basis van onze bevindingen zullen we gedurfdere initiatieven ontwikkelen die elk jaar afval en emissies zullen verminderen en verminderen.

 

Om onze vooruitgang en toewijding aan klimaatactie te laten zien, wordt elk product op onze website voortdurend bijgewerkt met een getal dat de CO2-uitstoot van de grondstoffen naar het magazijn van bestemming vertegenwoordigt. De CO2-uitstoot van het product is in feite een uitdrukking van de totale hoeveelheid uitgestoten kooldioxide (CO2) en andere broeikasgassen. De berekening is inclusief grondstoffen, coating, verpakking, energiegebruik in verband met productie en transport naar onze magazijnen.

 

Dit betekent dat u het klimaateffect van elk afzonderlijk bureau kent om zo de meest duurzame keuze te maken en tegelijkertijd uw eigen milieudoelen te behalen. De berekeningen van de CO2-uitstoot van de producten zijn gebaseerd op Deens erkende bronnen, waaronder het Climate Compass en de Sustainable Bottom Line Tool.

 

Op het hoofdkantoor in Denemarken hebben we aanzienlijke energieverbeteringen doorgevoerd:

  • Vervanging van aardgas door stadsverwarming
  • Vervanging van TL-verlichting en gloeilampen door LED
  • Vervanging van gordijn dock shelters door geïsoleerde elektrische poorten
  • Elektriciteitsverbruik monitoren en verbeteringen aanbrengen om het energieverbruik in het algemeen te verminderen.

     

Deze maatregelen dragen bij aan het terugdringen van onze CO2-uitstoot tot wel 100 ton CO2e per jaar. Dat komt overeen met de jaarlijkse CO2-uitstoot van 9 mensen die in de Nederland wonen.

 
 
Conset HomepageloaderConSet Benelux B.V. | De Stuwdam 51 | 3815 KM Amersfoort | Nederland +31 (0)33 277 92 60 info@conset.nl