Fabrikant van elektrische in hoogte verstelbare bureaus ...

Klimaat en duurzaamheid


Er is geen excuus om klimaatactie uit te stellen. Bij ConSet hebben we een duurzaam bedrijfsmodel gecreëerd om de impact van onze producten en medewerkers op het milieu te minimaliseren. We zijn toegewijd aan het implementeren van gerichte strategieën om doelen te bereiken die onze ecologische voetafdruk verkleinen en zo een betekenisvolle bijdrage aan duurzaamheid en een groene transitie te garanderen. Onze eerste stappen zijn gezet in het documenteren en meten van onze huidige milieuprestaties. Op basis van onze bevindingen zullen we gedurfdere initiatieven ontwikkelen die de verspilling en uitstoot elk jaar zullen verminderen en verminderen.

 

Om onze vooruitgang en inzet op het gebied van klimaatactie te tonen, wordt elk product op onze website voortdurend bijgewerkt met een getal dat de CO2-uitstoot uit grondstoffen tot het einde van de levensduur van het bureau weergeeft. De CO2-uitstoot van het product is in principe een uitdrukking van de totale hoeveelheid kooldioxide (CO2) en andere broeikasgassen die worden uitgestoten. De berekening omvat grondstoffen, schilderwerk, verpakking, energieverbruik in verband met productie, transport naar de klant en afvoer.

 

Dit betekent dat u van elk individueel bureau het klimaateffect kent, zodat u de meest duurzame keuze kunt maken en tegelijkertijd uw eigen milieudoelstellingen kunt behalen. De berekeningen van de CO2-uitstoot van de producten zijn gebaseerd op Deense erkende bronnen, waaronder het Climate Compass en de Sustainable Bottom Line Tool.

 

Op het hoofdkantoor in Denemarken hebben we aanzienlijke energieverbeteringen doorgevoerd:

  • Vervanging van aardgas door stadsverwarming
  • Vervanging van TL-verlichting en gloeilampen door LED
  • Vervanging van gordijn dock shelters door geïsoleerde elektrische poorten
  • Elektriciteitsverbruik monitoren en verbeteringen aanbrengen om het energieverbruik in het algemeen te verminderen.

     

Onze belangrijkste focus is het verminderen van de CO2-uitstoot van onze producten.
Om ons hierbij te helpen heeft ConSet een Life Cycle Assessment (LCA) uitgevoerd op onze bureaus. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door een externe adviseur en TÜV heeft als derde partij een kritische beoordeling uitgevoerd. De standaardbasis is EN14040, EN 14044 en EN 14071.

De LCA is een geweldig hulpmiddel bij het ontwikkelen van nieuwe producten, omdat we nu een compleet beeld hebben van welke onderdelen van onze producten we kunnen veranderen om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verlagen.

Lees onze publicatie die het resultaat van de LCA samenvat en inzicht geeft in de ConSet-aanpak voor het maken van duurzame en duurzame sta-bureaus.
Klik op de afbeelding rechts om naar de publicatie te gaan.

 

 

 

ConSet Homepage NederlandloaderConSet Benelux B.V. | De Stuwdam 51 | 3815 KM Amersfoort | Nederland +31 (0)33 277 92 60 info@conset.nl